2018-07-28 Avaruuden Taajuudet at Tiksi Block Party, Tikkurilan Kirjaston musaosasto, Tikkurila, Finland

Event

Event name
Avaruuden Taajuudet
Date

Venue

Venue name
Tikkurilan Kirjasto
Address

Lummetie 4
01300 Vantaa
Finland

Description

Gig type
live

Avaruuden Taajuudet

Kun viisi kokeellista ja ambientmusiikkia luovaa muusikkoa laitetaan yhteiseen tilaan, mitä syntyy? Avaruuden taajuudet tuo yhteen Kenneth Kovasinin, Fredrik Willbergin, Tuomo Väänäsen, Esa Ruohon sekä Andrea Camporotondon. Heistä neljä ensimmäistä on tunnettuja kotimaisen kokeellisen musiikin parissa taitavina äänimaailmojen luojina ja viimeinen, Italiasta Suomeen tullut Andrea Camporotondo ambientia tuottavana kitaristina.
Yhdessä nämä viisi muusikkoa luovat improvisaationa Tikkurilan kirjaston musiikkiosastolla vuorovaikutteisen täysin uniikin taideteoksen, jota ei ole koskaan ennen kuultu.

Huom! Tapahtuma alkaa jo klo 13 ja kestää kaksi tuntia. Sukella mukaan avaruuden taajuuksille.

Kenneth Kovasin luo Iimprovisoitua äänimaailmaa, DIY instrumenteillaan ja yllättää aina erilaisilla live-esityksillään. Herkkä leijunta muuttuu rosoiseksi rituaaliksi, häipyy holvien kaikuihin ja syntyy uudelleen aiempaa kulmikkaampana. Kovasin tunnetaan sooloprojekteistaan [owt:kri] sekä aluminium:foil.

https://soundcloud.com/owtkri

Fredrik Willberg on helsinkiläinen äänitaiteilija, joka toimii kokeellisen ambientin parissa. Hän luo epätoivon inspiroimia konseptuaalisia ja elokuvallisia ääniä. WIllberg tunnetaan parhaiten sooloprojektistaan Captain Heroin.
https://soundcloud.com/captainheroin

Tuomo Väänänen luo äänimaisemia sekä elektronisin että akustisin keinoin. Joskus lopputulos on järjestelmällinen rakenne, toisinaan ääni virtaa vapaasti ja sulkee kuulijan avaruudelliseen syleilyyn. Väänänen on osa kotimaista arvostettua ambient levymerkkiä, Ljudverketiä, joka on huomattu myös ulkomailla.
https://soundcloud.com/tvaa

Andrea Camporotondo on Italiasta kotoisin oleva helsinkiläistynyt ambient kitaristi joka punoo yhteen analogisia ja digitaalisia äänimaisemia. 90-luvulla useissa kansainvälisissäkin garage/punk/trash ja metallikokoonpanoissa kunnes aloitti omat kokeilunsa vapaan musiikin parissa.

https://soundcloud.com/andreacamporotondo

Media

Avaruuden Taajuudet Photo 1
Avaruuden Taajuudet Photo 2
Avaruuden Taajuudet Photo 3
Avaruuden Taajuudet Photo 4
Avaruuden Taajuudet Photo 5